Weetjes

Permanente Make-up duur?

De keuze voor een salon wordt veelal gemaakt op basis van de prijs, dit is geen criterium om de keuze op te maken. Let op de (eigen) foto’s van de specialist. Nog belangrijker is het genezen resultaat, dat is tenslotte waar het om gaat en niet het kunstwerk van net gezette Microblading (tegenwoordig ook wel hairstrokes genoemd). Vraag daarom altijd om foto’s van genezen werk, als deze niet op de website staan.

Een goede specialist heeft een gedegen opleiding en blijft op de hoogte van de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen. Goede apparatuur, de manier van werken, pigmenten, naalden en hygiënisch handelen zijn ook belangrijk voor het eindresultaat. Dit alles samen brengt een kostenplaatje met zich mee, die vertaald wordt in de prijs, het is dus niet voor niets dat PMU behandelingen niet goedkoop aangeboden kunnen worden.

Ter vergelijking een gemiddelde prijs van diverse salons van one by one wimperextensions: nieuwe set €63 en het aanvullen iedere 3 weken kost €32,50. Gemiddelde kosten per jaar one by one wimperextensions €583.

Wat is PMU?

De techniek van Permanent Make-up (PMU) lijkt op tatoeëren maar er wordt 10 keer minder diep gewerkt. Het is een cosmetische procedure waarbij veilige pigmenten (geen inkt) met behulp van ultra dunne naalden in de huid worden gebracht. Permanent Make-up kan worden toegepast om wenkbrauwen, lippen of oogleden te accentueren en/of te corrigeren. Als je eenmaal PMU hebt, kan je het gemak ervan niet meer missen. Een nieuwe behandeling bestaat altijd uit 2 behandelingen, zo wordt de kleur mooi opgebouwd en heb je langer plezier van je PMU. Huidtype, levensstijl, invloeden van UV-licht (zon en zonnebank) en de natuurlijke huidvernieuwing vervagen de PMU in een periode van 6 maanden tot maximaal 3 jaar. Een Touche Up kan de kleur en vorm weer herstellen. PMU Studio Taskani brengt uitsluitend Permanent Make-up aan met de diverse geavanceerde apparatuur en de pigmenten van Perma Blend.

GGD keuring

Komt er iemand thuis PMU zetten? Dit is strafbaar, er mag geen behandeling plaatsvinden.

In Nederland is een GGD vergunning verplicht om te mogen werken. Op basis van het Warenwetbesluit tatoeëren en piercen ben ik de plicht om driejaarlijks bij de GGD een vergunning aan te vragen. Aan deze vergunning verlening zijn kosten verbonden.

Het Warenwetbesluit tatoeëren en piercen stelt twee eisen aan de ondernemer:

  1. De ondernemer moet hygiënisch werken (Hygiënerichtlijnen voor PMU)
  2. De ondernemer moet in het bezit zijn van een geldige vergunning

De GGD brengt een bezoek aan de studio en kijkt of ik voldoe aan de hygiënevoorschriften. Zo ja, dan ontvang ik een vergunning met een geldigheidsduur van drie jaar.

Het aanbrengen van permanente make-up moet hygiënisch gebeuren. Onhygiënisch werken kan leiden tot onder andere infecties en/of besmetting met hepatitis B, C en Hiv. 

De hygiënerichtlijnen zijn in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport opgesteld door het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid (LCHV).

Staat een salon niet in de database van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit dan is er geen vergunning voor het zetten van PMU aanwezig. Klik hier om de GGD vergunning van PMU Studio Taskani te controleren.

NSGP-lid, A-registratie

Nederlandse Stichting voor Geregistreerde PMU-Specialisten De NSGP is opgericht om de consument te helpen bij het vinden van een gediplomeerde specialist van permanente make-up (PMU), medische pigmentatie of een allround PMU-specialist. Om lid te mogen worden moet een theorie- en praktijkexamen positief afgerond worden. Ieder jaar komen we bijeen op de verplichte terugkomdag om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in ons vak. Naast deze dag verbeteren we onze kennis en technieken door het volgen van Masterclasses.

1-5 dagen of een jaar opleiding?

Door wie wil je liever behandeld worden?
Een specialist met een jaar opleiding of iemand die een paar dagen cursus heeft gehad?

Mijn opleiding tot Allround PMU Specialist heb ik gevolgd bij de Academie voor PMU van Irma Hulscher. Deze opleiding van een jaar, welke overigens de langste en meest uitgebreide is, omvat alle aspecten van het vak, in theorie en praktijk, op cosmetisch en medisch vlak.

Bij de GGD-keuring wordt helaas niet gekeken naar diploma's en het geleverde werk. Een GGD keuring is dus géén garantie op kwaliteit, kunde en kennis! Met de populariteit van PMU neemt ook het aantal plaatsen toe waar PMU wordt gezet. Er worden veel cursussen aangeboden van enkele dagen tot weken, dit is echter niet voldoende om de benodigde kennis van theorie, hygiëne, kleurenleer en de vele technieken te leren. Hiervoor is een gedegen opleiding noodzakelijk. In veel gevallen wordt er niet op de juiste manier PMU gezet, vervelend, want het is tenslotte wel je gezicht!

MAAK NU EEN AFSPRAAK VOOR VEILIGE PMU!

Correcties

Er bestaan 2 methodes voor het (deels) verwijderen van permanente make-up. De eerste methode pas ik zelf toe door de plek te behandelen met een PigmentOff Remover waaraan de pigmenten hechten en zo langzaam via het huidoppervlak verdwijnen. Dit kan alleen in meerdere behandelingen met tussenpozen van minimaal 6 weken gedaan worden. Wil je meer weten over deze behandeling, dan kun je vrijblijvend een afspraak voor een intakegesprek maken, dit is altijd gratis.

De tweede methode is het verwijderen van pigment met de Harmony laser, dit is één van de nieuwste lasers vooral op het gebied van veiligheid en effectiviteit. Voor deze behandeling stuur ik je door voor een persoonlijk gesprek met plastisch chirurg Drs. D.S. Wijnberg van Esthetiek Nijmegen. Esthetiek Nijmegen is gevestigd in de CWZ poli Jonkerbosch aan de Burgemeester Daleslaan 27. Klik hier voor informatie over Esthetiek.

Voor beide behandelingen is het resultaat niet makkelijk te voorspellen, dit hangt af van de huid, het soort pigment, de kleur en hoe diep het pigment is gezet.